8,99 

Natūralus šalto spaudimo juodgrūdžių aliejus, spaudžiamas pagal senovines tradicijas. Juodgrūdės(juodgrūdžių) aliejus, dar vadinamas juodojo kmyno aliejumi naudojamas tiek maistui, tiek kosmetikai ir odos procedūroms, tiek plaukų puoselėjimui. Å is naminis aliejus ypač vertinamas dėl savo unikalių savybių.

Išankstinis užsakymas

Kategorija:

Aprašymas

Juodgrūdžių sėklų (juodgrūdės arba dar kitaip vadinamo juodojo kmyno)aliejaus unikalias savybes savo traktate aprašÄ— Hipokratas, o augalų ir jo vartojimų smulkiai aprašÄ— savo darbuose Avicena. Jis teigė, kad juodgrūdė pasižymi organizmų valančiu poveikiu – tiek nuo dujų, tiek nuo gleivių, tiek nuo visokių kitokių užterštumų: „juodgrūdė naikina karpas, apgamus, ji džiovina pūlingus spuogus ir ištraukia votis bei kitokius gumbus”. Avicena rekomendavo gerti juodgrūdę su šiltu vandeniu ir medumi, kad ištirpintų ir išvarytų šlapimtkanalio bei inkstų akmenis. Juodgrūdžių arbata varo šlapimų, tulžį, lengvai laisvina vidurius, taip pat gerina laktacijų maitinančioms motinoms. Besilaukiančioms motinoms juodgrūdė iš viso nerekomenduojama arba jos vartoti saikingai.

Nustatyta, kad juodgrūdžių sėklose esančios polinesočiosios riebiosios rūgštys stiprina imunitetų, slopina alergines reakcijas, teigiamai veikia įvairius medžiagų apykaitos procesus. Juodgrūdžių sėklose rasta daugiau kaip 100 veikliųjų medžiagų, reguliuojančių daugelį organizmo funkcijų, tarp jų – polinesočios linolio, alfa-linolio ir stearino riebalinės rūgštys. Be jau minėtų infekcinius židinius slopinančių savybių, šios medžiagos stiprina apsaugines organizmo funkcijas. Juodgrūdėse yra imuninei sistemai reikalingų vitaminų ir mineralų. Juodgrūdėse esančios medžiagos skatina tulžies darbų, varo šlapimų, gaudo laisvuosius radikalus. Slopina alerginius pasireiškimus, valo toksinus, varo iš organizmo skysčius, mažina cholesterolio lygį, skatina gleivių išsiskyrimų ir išsivalymų (taip gydo peršalimo ligas), plečia bronchus, naikina bakterijas, virusus, grybelius. Juodgrūdė stiprina psichikų, veikia raminamai. Juodgrūdžių skonis – aštrus, kartus. Juodgrūdžių eterinio aliejaus yra labai nedaug – vos 0,5-1,5%. Jis yra spaudžiamas farmaciniams tikslams. Eterinis aliejus vartojamas tiek vidiniai, tiek išoriniai – žaizdoms gydyti. Pagrindiniai eteriniai aliejai, esantys juodgrūdėje – tai pinenolis, kamparas ir nigelonas.

Pranašas Machomedas sakė, kad „juodieji kmynai padės nuo visko, išskyrus mirtį“.

Juodųjų kmynų(juodgrūdės, juodgrūdžių) aliejaus sudėtyje yra unikalus biologiškai aktyvių medžiagų komplektas.  Juodųjų kmynų aliejus populiarus ir šiais laikais.

Žaliavos kilmės šalis: Egiptas

Laikymo sųlygos: laikyti vėsioje, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Akcijos
Asortimentas
Siūlyk
0
Krepšelis